Sport2All Foundation, SUS en uiteraard Stinafo - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Pienel Hermeling - WaarBenJij.nu Sport2All Foundation, SUS en uiteraard Stinafo - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Pienel Hermeling - WaarBenJij.nu

Sport2All Foundation, SUS en uiteraard Stinafo

Door: PieNico

Blijf op de hoogte en volg Pienel

21 December 2010 | Suriname, Paramaribo

Al het werk voor de afdeling Sport & Bewegen van De Onderwijsspecialisten zit erop. De vervanging door Franceline van de Geer is geregeld. Dat geeft rust! Ook alle zaken die ik t.a.v. Kunst & Cultuur in gang heb gezet, lopen zoveel mogelijk door.....m.a.w. laat Suriname maar komen!!
In de voorbereiding op de 3 maanden Suriname hebben we met regelmaat contact gehad met Stinafo gehad. Voor hen ga ik een onderzoek uitvoeren. Dit om de sportparticipatie van kinderen en jongeren met een beperking, vanuit het perspectief van Stinafo, te ondersteunen en hopelijk te verhogen. Een belangrijk onderdeel hiervan is een sportveld, dat de komende maanden onder auspicien van Stinafo in Paramaribo geplaatst zal worden.
Een belangrijke partner in het geheel is Sports Unlimited Suriname. Zij zijn verantwoordelijk voor de sportparticipatie voor mensen met een handicap. Samen met hen en de Foundation Sport2All zal ik in januari, februari en maart cursussen en workshops gaan geven voor mensen die te maken hebben met genoemde doelgroep. De deelnemers komen o.a. vanuit de sport, het ministerie en vanuit het onderwijs. Fantastisch om deze klus te mogen gaan doen. De workshop worden vaak gegeven samen met de doelgroep zelf. Op 21 maart zal de cursus worden afgesloten met de uitreiking van de certificaten en een afsluitend sporttoernooi. Om alvast een indruk te krijgen zal ik wat foto's toevoegen van de Special Olympics sportdag in augustus 2009.
Ik heb er zin in!!

p.s. de koffers zijn al voor een groot gedeelte gepakt....ze kunnen niet dicht...

Groet van Nico

• 22 December 2010 - 08:03

Eef En Nick Teunisse:

Je verslag gelezen, het ziet er goed uit. Prachtig werk om dat te mogen doen. We wensen jullie daar een goede tijd en heel veel sukses met jullie werk daar. Liefs ma en pa.